Mystisdag + Boktips

Igår var jag med en kompis och satt hundvakt åt hennes pappa och samtidigt satt vi och pluggade ett tag tills jag kände mig någorlunda färdig för dagen. Jag hade mailat några förintelse-minnesmärken för min uppsats och kände mig som sagt rätt klar för dagen. Så efter det satt jag under en filt med vovven och tittade på The Office tills hennes föräldrar kom hem. Var såååå mysigt när Vilda (hunden) hade lugnat ner sig och låg vid fotänden och mös med mig i deras utesoffa.
 
Det var planerat att jag skulle dit idag igen men då jag råkade somna på soffan efter att ha läst min nya (och enda) favoritbok Hajen av Peter Benchley från 1974, så somnade jag först vid 3 imorse så det blir att plugga hemifrån idag med nära till både soffan och sängen. 
 
Jag har aldrig varit en bokmänniska innan men den här boken har verkligen fångat mitt intresse. Den är både rolig i handlingen och hur den är skriven för att få en djupare förståelse för de tre dimensionella karaktärerna, hajen och miljön omkring dem. Det är också roligt att se vilket språk författaren (eller snarare översättaren) har använt sig av samt hur översättningen är gjord. Till exempel weekenden eller hur vissa av dialogerna funkar perfekt om du direktöversätter dem på engelska men inte lika bra om du säger dem på svenska. 
 
Det är en fängslande och spännande bok jag strakt rekommenderar att läsa!

I'm Back

I'm back! 
Crying the office hate GIF on GIFER - by Tojarisar
 
Det var ju ett tag sedan jag bloggade nu och under den tiden har jag panikat över c-uppsatsen, stressat över att jag inte fått tag på folk till mina intervjuer, procrastinerat och fått en förkärlek för the office som jag nu sett till säsong 6 på och fortfarande älskar varje avsnitt, hahah! Mina favoriter är lätt Dwight och Micheal!
 
Som jag sa tidigare har jag panikat väldigt mycket över c-uppsatsen vars deadline är den 4 juni (eller dagarna runt iaf..) och på grund av det som händer i världen just nu har det varit aningen jättesvårt att få tag i folk till min datainsamling för uppsatsen, så jag rådslog med min handledare och jag fick förlängt skrivande tills någon gång i höst, förmodligen runt september men inget datum blev spikat.
 
Så skönt att få mer till att faktiskt göra ett bra jobb på, men samtidigt tråkigt att inte bli klar med alla andra. C'est la vie, det är sånt som händer ibland. Som sagt är det skönt att få mer tid eftersom jag skriver om ett väldigt stort och känsligt ämne så nu har jag ju verkligen alla möjligheter att ge den den tid den förtjänar och det focus som krävs för att göra ett bra och respektfullt arbete. 
Idag har jag skrivit klart frågorna till första ställe (alla utom en fråga) och tänkte skicka dem imorgon. SPÄNNANDE! Hoppas de ger bra svar!
 
Annars har jag, i ett försök att dämpa stressen, maniskt tagit hand om mina blommor och flyttat dem efter hur solen ligger i fönsterna och så, men nu när stressen är dämpad har manin lugnat sig. Hmm jag undrar om de har något samband? Häromdagen flyttade jag ut några av dem till balkongen när solen sken. Så fick de lite vind på sig också så skälkarna blir starka. Sedan började det blåsa alldeles förmycket och jag vågade inte ha dem ute längre då jag trodde att de skulle blåsa sönder.
Jag ska försöka skriva i alla fall ett intressant inlägg i veckan, får försöka få in lite rutin i det för jag gillade verkligen att blogga, förstår inte riktigt varför jag sluta, antagligen stress från plugget 😅.
 
Är det något särskilt du som läser detta hade velat läsa om? Något särskilt tema som ställen jag varit på eller vill resa till, visning av lägenheten, hur det går med mina blommor, frågor om att studera på univeristet, serier jag följer eller filmtips, eller vad som helst annat så kommentera gärna nedan så ska jag försöka göra ett intressant inlägg om det 😁
 
Dåså, tills nästa gång, ha det bäst! 😁