Moasadventure.blogg.se

Hej där! Det är jag som är Moa! Jag är au pair i Spanien och vill föreviga det här på bloggen. Jag brinner för äventyr, resor och språk! Dessa ämnen är basiclly mitt liv, så låter det spännande? Feel free to continue reading! :D

Segova!

Publicerad 2017-04-21 13:07:30 i Au pair, Nya äventyp, Spanien,

Nu är vi hemma från Segova (eller ja var väll mer eller mindre en vecka sen men jag har gruvat mig på grund av bilderna FÖR JAG FÅR INTE ÖVER DEM PÅ DATORN! Så jag kör dem via facebookchattar and let's be real,
aint nobody got time for that...)
 
Men nu är det fixat och klart! Jag hade inget internet där så jag kunde inte ladda upp något så jag kör alla bilderna här nu.
 
Segovia var en otroligt fin stad, alla byggnader, alla hus, alla "gatskultar var som från vilda västen (i mina ögon). Jag bodde men familjen hos mammans bror och vi träffade hennes vänner och även familjen på en "påskmiddag" (tror jag) på slutet. De var väldigt gästvänliga och de fick mig att känna mig som hemma även när jag är i ett främmande land med ett främmande språk och nya människor.
 
Värdmamman tog med mig till en äng nedanför slottet och jag satt där och sola och pratade med henne medan barnen lekte.
 
Min snygga solbränna efter att ha suttit nedanför slottet en hel dag.
Inne i slottet.
Segoviaakvedukten.
Ett torg.
Från paraden
Fenulig pryl.
 
Vi gick även en vandringsled ner till en kvarn och gick längst vattnet, då hittade vi ankor.
Hunden som höll mig sällsklap när barnen lekte café hos värdmammans föräldrar.
Gatumusikant i Segovia.
 
Nu i helgen ska vi försöka gå på bio allihopa och se Skönheten och odjuret på spanska då så barnen kan följa med. Jag har sätt den en gång innan på engelska så jag kommer nog förstå handlingen fast den är dubbad till spanska ;)
 
Nästa måndag börjar jag på skolan där jag kommer läsa spanska några veckor framöver, så vi får se hur det går :D
 
 

Liknande inlägg

Första "jobbdagen"

Publicerad 2017-04-11 15:40:59 i Au pair, Nya äventyp, Spanien,

Idag var första dagen jag var själv med ungarna när mamman jobbade. Vi gick till en park i närheten och matade ankorna. Parken är jättestor och vi gick in i nederkant tydligen så vi fick gå en bit. Det verkar som ankungarna nyss kläckts eller i alla fall inte är mer än några veckor gamla så de är jättesöta att titta på.
 
Sen gick vi till en park där barnen fick leka lite.
 
Nu sitter vi och chillar lite framför Svampbob Fyrkant i väntan på att mamman kommer hem. Det är födelsedagen av en av barnens kompisar idag så vi får se om det blir kalas sen.
 
Igår var vi inne i centrala Madrid och pratade med organisationen jag reser med (har den inte i huvudet just nu) om skolor och om hur jag trivs här. Mamman hjälpte mig sen med att fixa ett "resekort" som kostade 4€ som man sen laddar med 20€ och åker sedan med det all buss-, tåg- och metrotrafik gratis i 30 dagar. Jag ska ladda det nästa vecka för jag tror vi ska bort den här veckor på onsdag eller torsdag om jag förstod allt rätt.
 
Iförrgår var det mamman födelsedag så då kom det hit lite folk, grannar och släktingar och det bjöds på mat och alla satt och pratade och hade det trevligt. 
Även fast jag inte talar spanska så bra än så satt de och försökte med den lilla engelskan de kunde och med den lilla spanskan jag kan, att få till förståeliga meningar. Det verkar som de flesta är väldigt pratglada även om de inte talar engelska.
 
 

Om

Min profilbild

Moa

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela