Moasadventure.blogg.se

Die Lange Nacht der Münchener Museen

Publicerad 2015-10-18 21:25:51 i München, Nya äventyp,

Nu jädrans har man varit på Die Lange Nacht der Münchener Mussen, (alltså typ den långa natten med Münchens museum eller någe liknande). Det var ju ganska intressant fast jag var både tussig och trött, + de lilla faktum att ingen av mina vänner skulle gå.... (tråkmånsar), så jag gick med värdföräldrarna istället, var ju lika kul för det med tankte på att de faktiskt hittade runt om här. På den väldigt attraktiva bilden nedan ser ni biljeten och inträdet till detta, japp krävdes inte mer än den och mina värdföräldrar vad gulliga nog att bjuda på den!
Nästa sysselsättning har faktiskt varit att göra en av läxorna vi har. Läxan var att skriva ett brev på tyska "hem till en vän" och eftersom tanten min (och hennes dotra) kan tyska så slog jag två flugor i en smäll och hoppas nu på det bästa!
 
Har även varit med och "firat" sonen på hans födelsedag. Var ju trevligt (om man inte är för awkward för att tillåtas med andra folk....) Nejdå, men med mina vaga tyskakunskaper så blir det lätt att man bara sitter där och stirrar in i väggen, vilket inte är fy skam det heller med tanke på att han hade väldigt fina väggar x) 
 
Det var min lilla uppdatering för idag och igår, kul kul :P
 

De jag saknar mest från hemmet

Publicerad 2015-10-15 21:55:00 i München,

Hej på er alla glada! Jag har nu varit här i cirka 3 veckor och det är en sak jag verkligen verkligen saknar från mitt hem i Sverige, och det har jag kommit på ungefär för fem minuter sen.

Jag saknar som så sjuk mycket att bara kunna gå till kylen, ta diverse nånting därifrån, äta det på stående fot och kalla det middag!! The sweet life of Moa.

Här ska det lags och stökas på (med fantastiskt resultat tho..), men har man som jag inte ätit sen typ tolv-snåret så spelar det som ingen större roll, plus att jag är knappast den som är kräsen när det kommer till mat. Stort sätt allt som klassas som ätbar mat är utmärkt frukost, lunch och/eller middag enligt mig.

Ni vet, jag skulle ju lika gärna kunna göra något vettigt, typ plugga eller så medans jag väntar, meeeen som alla vet går det ju faktiskt inte att plugga på tom mage (hehehe), så det blev Snövit och de sju dvärgarna a la tyska istället, funkar nog lika bra det! ;) Här om dagen tittade jag på tyska "bonde söker fru" i stället för att göra läxan vi fått och det gick någorlunda hem hos läraren (hon fick nog bara deala med det) det är ju faktiskt mer eller mindre duty var jag kommer från! ;) En klasskompis sa att de var den bästa ursäkt hon hört ^^

Liknande inlägg

Salsa kväll!!

Publicerad 2015-10-14 11:25:00 i München, Nya äventyp,

Hej på er! Jag har försökt i ungefär en vecka nu att sammanföra mitt SD kort från kameran med min dator för att vissa er vad gör håller på med om dagarna, kvällarna och ibland också nätterna... Med inte så lyckat resultat... men men vad gör väl det om hundra år?

Back to Salsa!
Igår fick jag för första gången prova på salsa, dansen allt inte maten... :/ Det var jätteroligt men för en tjej med två vänsterfötter, utan takt känsla och med vaga kunskaper i både tyska och spanska (vilket var språken instruktören pratade på) så tyckte jag det gick hyfsat bra ändå! Jag gillar ju att dansa för vem har faktiskt sagt att man måste vara bra på något man gillar?? Inte jag i alla fall. En klasskompis från Colombia visade mig även hur man skulle göra, vilket, trott eller ej, hjälper ganska mycket. Aja summa summarum var det en jätterolig upplevelse att prova på en dans från en annan kultur med folk som har det som ämne i skolan!


Ska se om jag på något magiskt sätt kan föra över bilderna från när jag och skolan var på Neuschwanstein. Annars för jag försöka snå åt mig någon annans bilder ;* hihih

Men nu ska jag försöka få lite läxor gjorda annan ska jag iväg till skolan...

Om

Min profilbild

Moa

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela