Lägenhetsodling

Nu ni! Nu har jag köpt massa jord, trovbrickor och frön! Får se hur detta går. Jag har velat odla i flera år men i min förra lägenhet hade jag ett 20x10 cm fönster (nej, jag satt inte i fängelse, jag bodde i en källare), men nu när jag faktiskt har ett fönster MED SOLLÄGE dessutom, så kände jag att chansen måste tas. Tila hjälpt till genom att noggrant övervaka odlingen så ingenting gick snett. 
 
Blir spännande å se hur det här lilla projektet går 😊.
Det som har odlats är gul squash, gräslök, tomat (typ körsbärstomater), persilia sedan har vi lagt avokadokärnor och en bit ingefära i blöt för å se om det slår rot. Avokadon har redan spruckit efter bara några dar i solljuset! 
(sorry att några av bilderna är rätt mörka, svårt med motljus och mobilkamera)
 
Om ni har några tips på näringsgrejer eller något annat så kommentera gärna nedan! 😊

Ny termins löfte

Nu har nästan 2 år gått av min utblidning och det känns som tiden både har rushat och segat sig förbi, men skönt känns det ändå att ha kommit så långt som jag faktiskt har kommit. Än så länge håller jag mitt "ny termins löfte" (som ett nyårslöfte fast med särskrivning och men skolrelaterade löften. Mitt löfte var att inte ha någon kvarvarande tenta liggandes över sommaren och än så länge har jag hållt det! Nu har jag "bara" en tenta och ett projektarbete kvar innan löftet är uppfyllt så jag hoppas jag inte tar ut något i förväg..
 
För tillfället läser jag en text ur Tourism Area Life Cycle Vol. 1 och jag skänker verkligen en tacksam tanke åt min synnedsatta vän som under gymnasiet visade mig läsfunktionen på min dator. Den funktionen har verkligen räddat mig otaliga gånger under de här två åren men även min gymnasieperiod.
 
Texten i den digitala boken har i alla fall fruktansvärt få delar som är intressanta och är dessutom skriven i jag-form, något jag finner aningen svårt att ta till mig information ifrån då de flesta akademiska böcker och artiklar inte är det. Dock, som allt annat får väl detta gå an det med då texten ska vara läst och sammanfattad tills imorgonbitti, yeey..
 
Så jag ska fortsätta försöka läsa/lyssna igenom texten nu och försöka få något ur den.
 
Wish me luck å ha det grett! 😃
 
Datorn hos en student, 14 flikar och två/tre fönser öppet samtidigt. Det är mycket å hålla reda på, heheh.
 
Ett praktexempel på en procastinerande student som bara vill bli klar men är alldeles för lättdistraherad och tanksprid för hennes eget bästa 😏👏.